En este momento estás viendo Secrets Antiedat de la teva Farmacèutica

Secrets Antiedat de la teva Farmacèutica

  • Categoría de la entrada:cosmètica
  • Tiempo de lectura:25 minutos de lectura

Hi ha gent que pensa que la lluita contra els signes de l’edat és una característica de l’enorme  superficialitat actual de la societat. 

Unes altres, no obstant això,  opinen que aquesta lluita hauria de convertir-se en una premissa inexcusable per a sentir-se bé, per dins i per fora.

Totes dues apreciacions tenen la seva part de raó i la seva part d’equivocació. Ni l’estètica ni l’aparença són tan importants, ni tampoc hauríem de deixar que el pas del temps ens castigui tan vilment, si podem evitar-lo.  

En realitat a qui no li ha preocupat, alguna vegada, aquestes arrugues del contorn dels seus ulls o dels seus llavis en vespres d’un esdeveniment?

Estiguis del costat que estiguis, estem segurs que a tu també t’ha preocupat, oi?

Per això, i sent coneixedors dels enormes avanços que ara com ara acumula la dermocosmètica en els seus productes, aquesta setmana hem volgut fer un repàs dels avantatges que aquesta ciència podria aportar al teu benestar emocional i físic. 

Per a centrar-nos una mica, primer tractarem una seria de nocions bàsiques que has de conèixer sobre la teva pell i les seves funcions. Després us donarem una sèrie de consells per a evitar els signes de l’edat i al final entrarem de ple en els aspectes relacionats amb la dermocosmètica i els principis actius més nous.

Marketing por

Contents

Estructura i funcions de la teva pell

La pell és un dels òrgans més grans i sensibles del nostre organisme i està composta per tres capes principals, amb diferents funcions: l’epidermis, la dermis i el teixit subcutani.

La dermis, la capa intermèdia, és la que més influència i importància té sobre les altres i sobre la qual es troben els principals components relacionats amb la seva elasticitat i bon aspecte: el col·lagen, l’elastina i l’àcid hialurònic.

Una pell sana és la nostra millor defensa enfront del fred,  la calor, la deshidratació, la radiació solar, la pressió,  els cops, les abrasions, les substàncies químiques, els bacteris i els virus. Igualment, l’estat de la nostra pell juga un paper crucial sobre la nostra salut emocional i psicològica.

Origen i localizació de les arrugues

Els principals motius pels quals es produeixen les arrugues són l’estil de vida i les agressions externes.

Tots dos motius contemplen infinitat de factors que, en general, exerceixen un mal progressiu sobre el col·lagen, l’elastina i l’àcid hialurònic de la nostra dermis.

Això, unit al fet que amb el pas del temps es redueix la producció natural d’aquests elements i la capacitat per a retenir aigua, fa que la pell adquireixi un aspecte menys tonificat, que la seva estructura s’afebleixi  i que apareguin les arrugues. 

Aquest envelliment natural no és una cosa que aparegui amb l’edat avançada. Uns estudis posen de manifest que al voltant dels 25 anys d’edat aproximadament poden ja a començar a percebres els primers signes d’envelliment cutani.

Segons el seu origen, les arrugues poden classificar-se en arrugues d’expressió (causades per moviments repetitius de la musculatura facial) i arrugues  de posició, trama i/o laxitud (degudes al propi pas del temps) 

Les arrugues d’expressió se solen localitzar en el front, els angles externs dels ulls  i entre el nas i la boca.

L’altre tipus d’arrugues se sol localitzar en gairebé tot el rostre i van augmentant la seva profunditat gradualment.

Alguns consells per prevenir l'aparició de les arrugues

Si adoptes immediatament, en la teva rutina diària, aquests simples consells podràs retardar l’aparició d’aquests indesitjats signes de l’edat:

Consell nº 1- Protegeix la teva pell de la radiació solar.

El sol accelera l’envelliment cutani i augmenta la probabilitat i velocitat d’aparició de les arrugues. Per això et recomanem que usis cremes amb filtres de protecció solar elevat durant tot l’any, sobretot en la cara.

També has d’evitar l’ús de cabines de bronzejat artificial per a disminuir el mal per efecte de la radiació ultraviolada. Fes servir millor autobronsejadors.

Consell nº 2- Si ets fumador, millor deixa-ho

Els fumadors tenen major predisposició a l’aparició d’arrugues i al càncer de pell en els seus diferents graus. 

Deixar de fumar en poc temps és possible gràcies a fantàstics tractaments que, a partir de l’1 de gener de 2020, van passar a ser finançats per la seguretat social. Consultanos a travesde farmaciamartacaus@gmail.com

Consell nº 3- Evita els canvis dràstics de pes i beu molta aigua.

Els canvis de pes, com els aconseguits amb les dietes miracle, afecten l’elasticitat de la teva pell que es posa a prova pels continus cicles d’estirament i estrenyiment.

Per a baixar pes el que et recomanem és seguir una dieta rica, variada i equilibrada en tots els nutrients. 

Tampoc oblidis consumir almenys 2 litres d’aigua al dia per a hidratar la teva pell i aconseguir un efecte depuratiu i detoxificant.

Consell nº 4- Fes servir ulleres de sol si el teu fototip ho requereix

L’ús de lents correctores enfront dels raigs uv són la millor manera d’evitar l’aparició de les primeres arrugues d’expressió, les potes de gall,  en una de les zones més fines i sensibles a les expressions facials compensatòries: el contorn periocular.

Consell nº 5- Descansa bé i evita l'estrès

Dorm almenys 8 hores diàries i adopta la postura més adequada per a descansar (millor boca amunt que de costat).

Intenta desaccelerar el teu ritme de vida i no t’estressis. El desgast oxidatiu que provoca l’estrès i les postures facials forçades poden ser motiu d’aparició d’arrugues.

Consell nº 6- Utiliza els millors productes de dermocosmètica

Com a última recomanació, però no per això menys important, t’aconsellem  usar els millors cosmètics per a les teves rutines de cura habituals. 

És obvi que emprar els millors productes per a la neteja, hidratació, nutrició i protecció de la teva pell et faran obtenir els millors resultats sobre la prevenció anticipada de l’aparició d’arrugues en el teu rostre i cos.

Els avenços cosmètics podern frenar l'envelliment

Els principis actius antiarrugues i antiedad que més s’utilitzen a nivell de productes dermocosmètics, i en alguna tècnica invasiva, són múltiples i amb mecanismes d’actuació d’allò més variats. 

Tant la prevenció de les arrugues com el tractament de les mateixes es pot dur a terme des de diferents punts d’intervenció. Efectes reparadors, antioxidants, dependents d’activacions metabòliques o simplement visuals són només alguns dels mecanismes pels quals infinitat de productes aconsegueixen dissimular i atenuar les tan temudes arrugues en la nostra pell. 

Per a nosaltres, els principis actius més nous i dels quals més evidències reals tenim en els nostres clients són l’Àcid Hialurònic i els Pèptids generadors de Col·lagen.

Com actua i quines són les propietats de l'àcid hialuronic?

La principal característica, tant de l’àcid hialurònic present en el nostre organisme com de l’incorporat a productes dermocosmètics, és el seu impressionant poder d’hidratació i lubricació.

Gràcies a això, els dermocosmètics basats en aquest principi actiu, aconsegueixen combatre eficaçment les arrugues mitjançant un visible efecte rellenador d’aquestes.

La combinació, en el mateix producte,  d’àcid hialurònic d’alt pes molecular, que millora la hidratació i suavitat de les capes més externes de la pell,  amb el de baix pes molecular, que penetra fins a les capes de la dermis on s’originen les arrugues, aconsegueix uns efectes immillorables sobre les primeres arrugues d’expressió o línies fines.

Els cosmètics a base d’àcid hialurònic també solen incorporar en la seva formulació filtres de protecció solar entorn al factor 30 amb la intenció d’evitar que els efectes del sol sobre la nostra pell aconsegueixin descompondre elements claus i vitals per a preservar la seva elasticitat natural com el propi hialurònic endogen, el col·lagen o l’elastina.  

Encara que les arrugues d’expressió solen començar a aparèixer en el nostre rostre al voltant dels 30 anys d’edat, aquest tipus de productes amb àcid hialurònic també són útils en edats on el principal problema comença a ser la flaccidesa i pèrdua de volum (els 40-50 anys) i fins i tot l’elasticitat i profunditat de les arrugues (a partir dels 50 anys).

Com actua i quines són les propietats dels Pèptits generadors de Colàgen?

Un altre dels principis actius que ens tenen captivats i fascinats, pels seus magnífics resultats en la lluita contra les arrugues, són els formulats a base de pèptids antiedad I i II o també coneguts com a pèptids generadors de col·lagen. 

Aquests fragments de naturalesa protética se solen associar, de manera conjunta en les formulacions dels cosmètics que els porten, a substàncies com la vitamina c, no sols per a aconseguir uns magnífics efectes antioxidants i de lluminositat, sinó també, i sobretot,  per a potenciar així, i de manera progressiva, la capacitat de producció i reparació endògena del col·lagen a nivell de la dermis amb els conseqüents beneficis que això suposa per a l’elasticitat i firmesa de la pell.

En general, el uso de este tipo de productos, consigue que la piel se advierta menos flácida, con arrugas mucho más suavizadas, con una mayor tonicidad, e incluso, con una mejor pigmentación. 

Las cremas de esta naturaleza también constituyen un genial aliado como estupendas bases para conseguir que nuestro maquillaje quede con una textura fina y uniforme, incluso con maquillajes muy cubrientes, y sin la desagradable sensación grasienta que tanto molesta. 

 

Marketing por

Otras alternativas antiarrugas

La lucha contra las arrugas también se asienta sobre otras alternativas existentes que, o bien se suman a las opciones dermocosméticas o se incorporan como soluciones únicas, pero, en cualquiera de los casos, también son de gran utilidad para combatir estos signos de la edad. 

Estas otras alternativas son las inyecciones de ácido hialurónico, la nutricosmética y los tratamientos flash. 

Infiltraciones de ácido hialurónico

Las infiltraciones no son ni más ni menos que microinyecciones de este magnífico producto a nivel de las arrugas profundas a manos de médicos especialistas en medicina estética.  

Su principal acción no sólo es rellenar y dar volumen aportando hidratación de larga duración en las capas más profundas sino que, además, consiguen estimular la formación de colágeno desde el interior

Nutricosmética

Los productos de nutricosmética en realidad no son cosméticos propiamente dichos sino, más bien, productos dietéticos y, por lo tanto, han de ser empleados como complementos alimenticios adicionales a los productos tópicos. 

No por ello no son útiles en la prevención y tratamiento de los signos de fotoenvejecimiento cutáneo. ¡Todo lo contrario! 

Productos nutricosméticos a base de componentes como ácidos grasos esenciales, ceramidas, antioxidantes, isoflavonas de soja o ginseng son perfectos aliados de los dermocosméticos para suavizar y dar firmeza a la piel, evitar la deshidratación, combatir el efecto de los radicales libres, evitar la reducción del grosor de la piel y estimular la síntesis de colágeno, respectivamente.   

Tratamientos efecto flash

Los tratamientos flash son poderosos productos antiedad y efecto lifting instantáneo que, una vez aplicados sobre nuestro rostro o escote, proporcionan unos resultados visibles en minutos. 

Sus principios activos consiguen alisar, rellenar arrugas, suavizar e iluminar nuestra tez de una forma inmediata y son un aliado perfecto para eventos importantes y ocasiones especiales en las que queremos estar perfectas. 

Es muy importante saber que antes de aplicar este tipo de productos es fundamental limpiar tu rostro en profundidad, evitando que queden impurezas de otros tratamientos que puedan contrarrestar el efecto lifting. Además no debes de usarlos de manera habitual como tratamiento ya que sus beneficios desaparecen lentamente a lo largo del día. 

La rutina básica para su correcta aplicación se podría resumir en estos 3 sencillos pasos:

Los principios activos de este tipo de productos suelen basarse en combinaciones exclusivas de extractos de algas rojas, minerales arcillosos y azúcares naturales..

Otros se asientan sobre los beneficios del novedoso Péptido Q10 que aporta a la piel del rostro la energía suficiente para reducir los signos de fatiga y proteger del estrés consiguiendo así un efecto rellenador de arrugas inmediato y dando como resultado una piel más lisa y joven.

 

Resumen y conclusiones

  1. “Contra el paso del tiempo y los signos de la edad no se pueden hacer milagros pero gracias a la dermocosmética  y a sus avances podemos mejorar notablemente nuestro aspecto ““Los motivos por los que se producen las arrugas son el estilo de vida y las agresiones externas”
  2. “Ambos provocan un daño progresivo sobre los responsables de la tersura y elasticidad de la piel que son el colágeno, la elastina y el ácido hialurónico”
  3. “Las arrugas más comunes son las de expresión y las de posición, trama y/o laxitud”
  4. “Para prevenir las arrugas hay que evitar la excesiva exposición al sol, el tabaco, los cambios de peso y el estrés” 
  5. “Para prevenir las arrugas se recomienda beber mucha agua, dormir bien y usar los mejores productos para limpiar, hidratar, nutrir y proteger tu piel”
  6. “Los principios activos más novedosos son el ácido hialurónico, por su poder de hidratación y lubricación, y los péptidos generadores de colágeno, por su capacidad de estimular la producción  y reparación del colágeno endógeno”
  7. “Otras alternativas para combatir las arrugas son las inyecciones de hialurónico, la nutricosmética y los tratamientos flash”

Deja una respuesta